Željezara na prodaju

Bez autora
Jan 05 2012

Tender za nikšićku Željezaru, po početnoj cijeni od 30 miliona eura, raspisan je danas, objavljivanjem oglasa u štampanim medijima. U pitanju je takozvani probni tender. On će budućim investitorima pokazati da su ozbiljnji u namjeri da prodaju Željezaru, a pomoći će i da se ispita tržište i vidi koliko su kupci zainteresovani za fabriku. Iako je imovina procijenjena na 28 miliona eura, određena je početna cijena od 30 miliona na ovom pilot oglasu, da se vidi kolika je zainteresovanost. Realno, ne očekuje se da će Željezara biti prodata odmah, ali sigurno je da hoće veoma brzo. Za Željezaru su u proteklom periodu interesovanje pokazivali njemački Šolc, jedna turska kompanija povezana sa turskom Investicionom bankom i bivši vlasnik. Tenderski proces će biti transparentan, te će se brinuti o interesima radnika. Pravo na prijavu na tender imaju sva strana i domaća pravna i fizička lica i trajaće 30 dana.

Željezara na prodajuTender za nikšićku Željezaru, po početnoj cijeni od 30 miliona eura, raspisan je danas, objavljivanjem oglasa u štampanim medijima.

Stečajni upravnik fabrike Veselin Perišić, u izjavi za Antenu M, kaže da je optimista:

"U pitanju je takozvani probni tender. On će budućim investitorima pokazati da smo ozbiljnji u namjeri da prodamo Željezaru, a pomoći će i da ispitamo tržište i vidimo koliko su kupci zainteresovani za fabriku".

Iako je imovina procijenjena na 28 miliona eura, odredili smo početnu cijenu od 30 miliona na ovom pilot oglasu, da vidimo kolika je zainteresovanost, kaže Perišić. Realno, ne očekujemo da će Željezara biti prodata odmah, ali sam siguran da hoće veoma brzo.

Za Željezaru su u proteklom periodu interesovanje pokazivali njemački Šolc, jedna turska kompanija povezana sa turskom Investicionom bankom i bivši vlasnik, englesko-holandska kompanija MNSS.

Perišić ističe da će tenderski proces biti transparentan, te da će, kako kaže, brinuti o interesima radnika.

Pravo na prijavu na tender imaju sva strana i domaća pravna i fizička lica i trajaće 30 dana.

Ovaj tender biće početak četvrte privatizacije nikšićke fabrike, nekadašnjeg državnog giganta sa sedam hiljada radnika, u kojoj je, nakon uvođenja stečaja i proglašenja bankrota nakon treće neuspješne privatizacije, ostalo oko 340 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik